Jag har stånkat på viktväktarna ett tag nu. Jag tycker verkligen inte att det är särskilt roligt med råa grönsaker, även om det är färre kalorier. Jag avskyr också torr lax och torra kycklingbröst.
Jag började undersöka hur jag skulle kunna göra god mat med mindre poäng, dels för att spara poängen, men också för att det ska bli godare att äta. Det blev en riktigt bra kombo av GI och Viktväkteri tycker jag.
Grönsaker jag faktiskt tycker om:
Kokta: Sockerärtor * Brysselkål * Bladspenat * Majs
Mos/puré på: Jordärtskockor * Selleri * Palsternacka * Blomkål
Gurka indränkt i apelsin * Körsbärstomater
Fruktsallad, favorit: Cantaloupemelon och mörka kärnlösa vindruvor
= 0 poäng.
Till detta kan man lägga till sådant som snor poäng, men som i varje fall är gott:
Kassler * rökt makrill (helst från fiskdisken, om man ändå ska lida) * inlagda strömminsgflundror * crabfish * grillad kycklingklubba * färsk lax från fiskdisken tillagad i ugnen i folie, mjuk, fettet dryper och gott, gott skinn! * Hoprullad lövbiff med en klick philadelphiaost med vårlök...
Samma lågkaloriost kan med fördel bres på Finncrisp om man blir hysteriskt sugen på något på kvällen.
Dessa olika ingredienser kan varieras i oändlighet, är snabbt och enkelt att tillaga.
Frukost? En liten skål Verum naturell med massor av hallon och blåbär. Hallonen är från egna landet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar