En kasse i min isolerade låda är äpplen med något litet angrepp. Dessa äpplen har jag sparat till att göra juice av. Antingen varje gång man är sugen. Nu gör jag några kilo på en gång och häller upp den nypressade juicen i plastmuggar, drar plast över och ställer in i frysen. Sedan är det bara att ta fram en mugg på kvällen så är den lagom isig, och frisk på morgonen. Plastmuggarna kan diskas och använd igen.
Juicepressen kommer fram, den har jag använt en gång vart tredje år tror jag.
Jag hugger upp äpplena i bitar, skal, skaft och kärnhus ska vara kvar, och pressar ner dem i centrifugen.
Ut kommer något som ser ut som ett gammalt skummigt urinprov, men som smakar gudomligt. Man kan ta bort skummet, men jag gissar att det är där alla vitaminer finns.
Äppeljuicen kan man blanda med centrifugerad rödbeta eller ingefära. En riktig vitaminkick!
1 kg äpplen ger 0,5 liter skummig juice. 200 gram äpplen blir ett lagom glas. Ta en frisk god sort om du inte har äpplen i trädgården.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar